inkompetens hos länsstyrelse.

Det var en dag som alla andra dagar, Nikita ( min Amstaff/staffe) hade 2 dagar innan fött 6 valpar och självklart skedde det helt oväntade.
Länsstyrelsen knackade på dörren till min självklara förvåning då jag har haft 2 Cavalier King charles spaniel i 12 år helt utan anmärkningar och nu har jag haft amstaff raser i 3 år och kan deras problem områden som kan uppstå nära intill utantill.

Deras kritik var att min hund var mager och hade utslag på stora områden av kroppen, personen som anmält detta till länsstyrelsen hade tydligen ansett att min motion med hundarna hade stora brister.

Den personen som anser att 3 timmars motion med en amstaff är brist på motion är enligt mig extremt dum i huvudet.

Som alla Amstaff ägare som har fött upp valpar på tiken vet att det väldigt vanligt att tiken går ner kraftigt i vikt då valparna dricker mjölk ständigt och hunden förlorar då självklart även muskelmassa.

Jag har själv skickat meddelanden till länsstyrelsen och även där har Louice Olsson i Växjö(djurskyddshandläggare) erkänt att länsstyrelsen inte är utbildade med amstaff rasen eller deras problem som kan förekomma i eksem osv.

citerar nu hennes meddelande.
"Hej, vi har ingen specifik utbildning om rasen amstaff eller deras hudproblem. däremot har vi utbildning och kunskap av att göra bedömningar av djur med utgångspunkt från djurskyddslagstifningen."

Min hund Nikita har blivit undersökt av veterinär och de hittade inga som helst problem allt var helt utan anmärkning förutom vikt ned gången efter valpningen och utslagen.

Veterinären Sofia Nälgård kräver nu allergi tester som enligt dom ligger runt 2-6000 och hur detta kan vara är jag väldigt skeptisk mot.
Dom är väll utbildade till att hjälpa djur och inte avliva så fort man inte kan lägga fram flera tusen på bordet på en dag ?.

växjö länsstyrelse och veterinär får därefter stark kritik då dom inte har varken kunskap eller utbildning angående amstaff rasen som är den rasen som har flest problem med spannmåls foder.
Växjö veterinär ( Sofia Nälgård som var tvungen att börja studera till veterinär i ungern för att hon inte kom in på uppsalas veterinär utbildning) 
rekomenderade att duscha min hund med Lindra schampoo varje dag i en vecka, som det står på förpackningen så ska man duscha hunden max 3 gånger i veckan, jag sa även till veterinär att nikita är hög känslig mot vitt ris och spannmål och de gav oss ett foder som innehöll alla de spannmåls ingredienserna som jag klart och tydligt sa till veterinären att hon inte tål, ändå envisades dom om att jag skulle ge henne detta foderet som heter Specific food allergy management som resulterade i rinnande diarre i vit form ( nästan vatten) och gnydde ständigt pga magont.
eksem uppvisades även runt bröstet och uppåt mot halsen som ständigt varade.

länsstyrelsen har även ingen kommentar till dessa argument och veterinär vill ha återbesök regelbundet.
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Allmänt / länka inlägget